Portretfotografie: dankbaarheid is een beloning

Portretfoto

Sinds een tijd maak ik foto’s.
Mijn vriendin noemt het kunst en ik begin het steeds meer zo te zien. Het moeilijkste was
om de zaak van de grond te krijgen. Hoe krijg ik iemand voor de camera die zo gek ik om
toe te staan dat ik mijn grote lens op hem of haar mag richten? Het duurde even voordat ik
een geschikte (en gewillige) kandidaat gevonden had.

Binnen twee weken stond ze voor de deur en het was fantastisch! Uiteraard nog niet bewust van mijn huisstijl, gingen we aan de slag. En de resultaten waren top. Ze was er erg blij mee.
Twee dames later kwam Marlous, mijn derde dame voor de lens. Het is een één op één ervaring en als je voor de camera staat best wel eens confronterend.
De kunst is om samen plezier te maken: dat is mijn uitgangspunt. Gewoon jezelf zijn en het laten gebeuren.
En op deze dag besefte ik dat ik een ontzettend bijzonder beroep heb gekozen en wat voor mij ondertussen het belangrijkste onderdeel van portreftfotograaf is geworden. Zomaar, zonder dat ik het aan had zien komen. Behalve dat ze het ontzettend goed deed voor de camera (het was haar eerste ervaring met een één op één sessie) heeft ze de snaar geraakt die ik nodig had!

Beloning

Die dag met Marlous ontmoette ik een fantastisch persoon, onverwachts, waar ik een onwijs toffe middag mee heb gehad. Wat was de beloning groot!
Maar de beloning was pas duidelijk toen ik de volgende dag thuis kwam. Een klein pakketje voor de deur. Ik had geen flauw idee wat het was en van wie het was.
Meestal zetten mijn tante, oma of mijn moeder iets voor de deur. Maar deze keer was het een mooi plantje met een doosje heerlijke thee. Ik zette het binnen op tafel
en ontdekte het kaartje van de afzender: Marlous.
Ze bedankte me voor gezellige en inspirerende middag. Wat bijzonder, dat een middag (eigenlijk
wat uurtjes) zoveel dankbaarheid teweeg kan brengen. En toen was het duidelijk: ik ben een mensen mens en vind het fantastisch om mijn kleine kunstwerken aan
hen te kunnen laten zien.

Ik ben Ferdivds: een portretfotograaf, een mensenfotograaf.  Welkom op mijn nieuwe site.

Ervaring

Marlous is zo lief geweest om een stukje voor me te schrijven over haar ervaring met mij als
fotograaf. Deze komt uiteraard op mijn ‘ervaringen pagina’. Hieronder kun je vast een stukje
lezen.

“Een datum werd afgesproken en met een portie gezonde spanning ging ik op de shoot af. Zo werd het een inspirerende leuke en gezellige middag met voor mij een enorme positieve ervaring waar ik nu nog met veel plezier op terug kijk. Buiten dat ik Ferdi een uitstekende fotograaf vind is hij vooral een warm en creatief persoon. Ik kon mezelf zijn en was helemaal op mijn gemak. Alle ingrediënten waren er om een onvergetelijke shoot te beleven. En wat een resultaten! Enorm blij en trots ben ik op de foto’s maar bovenal ben ik heel gelukkig met de ontmoeting van deze getalenteerde en creatieve fotograaf!”